Emmi bouwt nieuwe kaasmakerij

De Klokslag levert in 2022 voor de nieuwe kaasmakerij van Emmi de benodigde apparatuur.

Parallel aan de bouw van het gebouw van de nieuwe kaasmakerij wordt er bij de Klokslag de apparatuur gebouwd waarmee eind 2022 de Zwitsers hun kaasspecialiteiten gaan maken.

Het is mooi vast te stellen hoe de Klokslag, als Friese machinebouwer van kaasproductielijnen, ook voor de Zwitserse kaasmakers een oplossing heeft gevonden om met automatische apparatuur, welke voldoen aan de laatste stand der techniek, hun traditionele kaas te kunnen maken.

Na een periode van ruim een jaar plannen en ontwerpen, samen met het projectteam van Emmi, is de productie van de apparatuur begonnen.

In het 4de kwartaal van dit jaar zal het automatische dieppekelsysteem worden geleverd. In het 2de en 3de kwartaal in 2022 de apparatuur voor de kaasmakerij.

In het 4de kwartaal zal de productie in de nieuwe kaasmakerij worden opgestart.

In de kaasmakerij worden voornamelijk specialiteiten geproduceerd: meerdere formaten kaas uit verschillende melksoorten en diverse recepten.

Kenmerken van de apparatuur:

De kaaspersen, verzuringsbanen en transportbanen zijn gesloten uitgevoerd en worden cip-gereinigd.

Gedurende de dag kan meermaals eenvoudig van formaat worden gewisseld.

Het automatische dieppekelsysteem heeft een roestvrijstalen pekelbak.

Charges kaas met verschillende pekelduur worden in kleine, mobiele, pekelkooien ondergebracht waardoor pekelduurverschillen worden vermeden. Pekelduur wordt automatisch gecontroleerd.


Hieronder een link naar het bericht van Emmi Konzernkommunikation m.b.t. het leggen van de eerste steen.

 

 

CBE240A5-25D5-4582-A81B-7D7EA6B0BE19 CBE240A5-25D5-4582-A81B-7D7EA6B0BE19