Automatisering
- Home
- Waar de Klokslag voor staat
- Automatisering
Automatisering van productielijnen
De engineers van de KLOKSLAG AUTOMATISERING ontwikkelen besturingssoftware, bouwen industriële schakelkasten, voeren alle installatiewerkzaamheden uit en stellen besturingsinstallaties in bedrijf.
Zij weten exact hoe ze dit moeten doen. Het zit hen in de genen, die kennis van PLC- en SCADA-besturingssoftware, aandrijftechniek, hydrauliek, pneumatiek en servo-aandrijvingen. Omdat vaak eisen gelden voor de snelheid vanwege cyclustijden, worden PLC-besturingen van o.a. Siemens toegepast.
Om medewerkers te behoeden voor gevaarlijke situaties is bij de bouw en beheer van machines en installaties machineveiligheid van groot belang. Voor de engineers van de KLOKSLAG is dit vanzelfsprekend: we verzorgen risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), begeleiden CE-trajecten, lossen veiligheidsvraagstukken op en ontwerpen, verifiëren en valideren veiligheidsbesturingen.
Wegwijs in wettelijke richtlijnen
Elke machine die binnen de EU op de markt wordt gebracht of in gebruik wordt genomen, moet voldoen aan veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften. Dat is niet vrijblijvend.
In Nederland zijn de machinerichtlijnen wettelijk vastgelegd in het Warenwetbesluit voor machines.
Risico’s inschatten en reduceren
Ook voor bestaande, gemodificeerde of nieuwe machines voeren we risicobeoordelingen uit in opdracht. Met elektrische voorzieningen zoals lichtschermen, veiligheidsschakelaars of hold-to-run schakelaars kan de KLOKSLAG waar nodig geconstateerde risico’s reduceren, de PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level) veiligheidsniveau classificaties hanterend. Als we onze installaties leveren, zijn documenten voor het Technisch Constructie Dossier al meteen bijgevoegd.
Advisering over certificering
Na wijzigingen aan machines moet vaak opnieuw CE-gecertificeerd worden. De medewerkers van de KLOKSLAG kunnen daarin adviseren en ondersteunen.